Business Faculty kleurt oranje voor Blokker Days

“Op andere eventlocaties moesten we smeken om stoelen te bemachtigen in elke ruimte. Bij Business Faculty is die voorziening vaste prik.” Laure Mutsaars (nu voormalig) Management Assistent bij Blokker België organiseerde in het eventcentrum onder andere de Blokker Days in maart. Tijdens deze tweedaagse krijgen de winkelmedewerkers van België en Luxemburg een stevige miniopleiding om hun productkennis bij te schaven.

Ideale mix van grote en kleine zalen

“We hadden voor onze bijeenkomst nood aan een grote zaal voor onze plenaire sessie en aan tien kleinere zalen die als break-out rooms fungeerden. Helemaal geen eenvoudige klus om zulke gemixte infrastructuur te vinden voor maar liefst 300 medewerkers per dag. Maar de teamleden van Business Faculty kwamen met de ideale mix van grote en kleine ruimtes tegemoet aan onze vraag. In het eventcentrum is elke zaal uitgerust met een ruime lichtinval, projectors, schermen en stoelen. Alles staat op voorhand klaar. En dat is een absolute meerwaarde”, gaat Laure verder.

“Wie is het?”  in de lounge

Ook over de samenwerking met het team heeft Laure enkel lieve woorden. “Onze samenwerking verliep zonder twijfel professioneel, flexibel en vlot.” Dat Laure vooral die flexibiliteit apprecieert, steekt ze niet onder stoelen of banken. “Deze tweedaagse is ook voor onze leveranciers een belangrijke dag. Zij stellen hun producten tentoon en hadden voor elk van onze collega’s een pot of pan voorzien als geschenkje. Maar al die paletten met goodies veilig en wel naar boven krijgen op het eerste verdiep? Dat is een hele karwei. Om onnodig werk en gesleep te vermijden, zorgde het team ervoor dat we een andere ruimte op het gelijkvloers konden gebruiken, dat de leveranciers de goodies konden leveren op een tijdstip naar keuze en dat alle producten veilig lagen opgeborgen tijdens het evenement.”

Volgens Laure denken de medewerkers van Business Faculty ook voortdurend mee om telkens de best passende oplossing te vinden. “Zo wilden we tijdens onze Blokker Days iets ludieks organiseren. Ken je het spelletje “Wie is het?” nog? Wel, wij speelden het tijdens onze tweedaagse. Maar dan met de gezichten van ons eigen personeel. Zo kregen onze winkelmedewerkers de kans om de collega’s van het hoofdkantoor beter te leren kennen. We hoefden enkel nog een geschikte plaats te vinden. Onze eerste gedachte: waarom spelen we het spel niet in een aparte ruimte? Maar daar bestond de kans op filevorming bij het binnen- en buitengaan van de zaal. Daarom stelde het team voor om de activiteit te verschuiven naar de lounge. Ons praktisch probleempje was zo opgelost.”

Overal oranje details

Verder laat Laure uitschijnen dat ook het oog voor detail haar niet is ontgaan. “Die kleine attenties maken voor ons het verschil. Zo schitterden alle lampjes in oranje: de huisstijlkleur van Blokker. Bovendien zorgt het team er telkens voor dat we op verschillende manieren communiceren met elkaar. Bellen we op voorhand om alle praktische richtlijnen door te nemen? Dan zullen ze ervoor zorgen dat het de volgende keer niet bij een telefonisch onderonsje blijft. Zo voorzien ze altijd een ogenblik om samen een kijkje te nemen naar de beschikbare zalen”, aldus Laure.

Geen shuttlebus? Business Faculty to the rescue  

Dat de medewerkers van Business Faculty begaan zijn met hun klanten, beaamt Laure dus volledig. Het team lost volgens haar ook onvoorziene mobiliteitsprobleempjes op: “Tijdens ons event had ik zelf voor shuttlebusjes gezorgd die onze medewerkers van het station Brussel-Noord naar Business Faculty vervoerden en terug. Op het einde van de dag had ik aan de chauffeur gevraagd om te wachten op mijn akkoord om te vertrekken. Zo vermijd je dat hij wegrijdt met een halfvolle bus. Maar de situatie die ik wou vermijden, gebeurde toch. De chauffeur vertrok. Een drietal medewerkers bleven achter. Gelukkig kwam Business Faculty met een voorstel. Seminar Consultant Kris is van het Antwerpse en zette mijn collega’s af aan het station in Antwerpen. Kortom, er kwam onmiddellijk een oplossing uit de bus.”

Blokker is al twee jaar vaste klant bij Business Faculty en wil dat ook met plezier blijven. “In oktober kloppen wij hier terug aan. Wij zijn ervan overtuigd dat ook dan alles van kop tot teen voorzien is”, besluit Laure.

Op zoek naar een gepaste locatie voor je evenement of meeting?

Contacteer ons

Lees meer reviews